Products I use

At rejse er at leve

p6280313At rejse er at leve. Et gammelt og udkørt citat. Måske kan det kategoriseres cliché. For nogle er det måske bare fem små ord, der betyder sol, strand, drinks og brune stænger. Ordenes betydning drukner måske i hashtags og charter-ferier. Men hvad betyder det egentlig, når det at rejse sættes synonymt med livet? Hvordan kan man være så afhængig af at rejse, at livet i sig selv ikke er et liv, jo mindre man konstant har en rejse at se frem til? Jeg er afhængig af at rejse. Forkert. Fysisk kan jeg jo godt klare mig her i kolde Danmark. Men. Min psyke, mit mindset, min lykke kan sættes som en progressiv funktion af mine rejser. Jeg keder mig hurtigt. Jeg har brug for, at der sker noget. Jeg har brug for at opleve, mærke og lære for at leve. Selvom jeg er en kontrolfreak, der dagligt laver lister for dagens gøremål og planlægger simple ting som toiletbesøg og spisetider, så har jeg et behov for at slippe ud af min dagligdag. Jeg nyder ikke blot at rejse, jeg har et behov for at rejse. Jeg mærker hvordan glæden bobler inde i mig, når jeg ved, at jeg skal ud at rejse. Der er, for mig, intet bedre end at tage tasken på skulderen, gå udenfor, mærke græssets strå mod mine tæer, danse i regnen, bade i saltvandet og varmes af solens stråler. Vandre gennem ukendte gader, kigge på skilte, opleve en anden kultur og lære heraf. Det er lidt paradoksalt. I Danmark, hvor jeg for det meste befinder mig, er jeg så bange for nye mennesker, små ændringer og ting, der strider imod mit behov for kontrol. Når jeg rejser, så snakker jeg med nye mennesker, har ingen kontrol for dagene eller kendskab til fremtiden. I Danmark lever jeg ikke. I Danmark er jeg til. Jeg lever efter et manuskript og drukner i rutiner. Jeg flygter i bøger og rejser væk i tankerne. Når jeg er ude at rejse er min største frygt, at jeg ikke smelter ind. Jeg vil ikke være turist. Jeg vil ind og mærke deres kultur, leve som de lokale gør og jeg får det fysisk dårligt, hvis jeg tager for meget dansk eller italiensk kultur med ind i et land, hvor det ikke hører til. Især det danske sprog. Er jeg i England, vil jeg tale engelsk, italiensk i Italien, fransk i Frankrig, Spansk i Spanien og suk, hvis bare jeg kunne tage til Rusland og tale Russisk. Sprog er så fantastiske og jeg ville så inderligt ønske, at jeg kunne hver og et. Jeg tror, at rejser betyder så meget for mig, fordi jeg flygter fra en hverdag, hvor jeg ikke føler mig tilpas. Jeg flygter ind til noget nyt, hvor der er plads til mig. Hele mig. Med alt jeg er. Der er plads til at udfolde sig og træde ud af sin egen comfortzone. Springe fra klitter, se på bjerge og være i en anden dimension. At rejse er at leve.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Products I use